061165622

Chișinău, blvd Dacia 24/2

Metoda cea mai eficientă de tratare a ridurilor mimice

04.08.2020

Botulinoterapia reprezintă acțiunea toxinei botulinice asupra ridurilor mimice și se utilizează în domeniul cosmetologiei și medicinei estetice mai mult de 15 ani. Toxina botulinică de tip A se conține în următoarele preparate: Botox (SUA), Dysport (Franța), Xeomin (Germania).

Preparatul de ultimă generație Xeomin conține neurotoxină (toxină botulinică de tip A) purificată și fără complex de proteine.

Datorită eficacității, siguranței și accesibilității acestei metode permite corectarea și tratarea ridurilor cu botulinoterapia.

Indicațiile pentru procedura de botulinoterapie sunt:

-riduri mimice din regiunea periorbitală (laba gâștei)

-riduri din regiunea buzelor

-ridurile din zona frontală, glabela și gât

-pentru ridicarea unghiului gurii

-redefinirea ovalului facial

-hiperhidroza (transpirația excesivă) din regiunea axilelor și palmelor

Preparatul Xeomin - acționează asupra hiperactivității mușchilor astfel încât se produce relaxarea lor și are loc nivelarea ridurilor faciale. Mimica și aspectul natural al feții se păstrează.

Relaxarea pe o perioadă anumită a mușchilor faciali ajută la înlăturarea ridurilor, la fel se menține aspectul tenului și activitatea mimicii, ceea ce previne la formarea altor riduri noi.

Alt tip de preparat cu același efect asupra mimicii faciale la momentul actual nu există. Mușchii nu se atrofiază și după dispariția efectului se restabilesc terminațiile nervoase și activitatea musculară.

În timpul consultației medicului dermatolog-cosmetolog se analizează activitatea mușchilor faciali și se calculează doza exactă de preparat în dependență de particularitățile mimicii, vârsta pacientului, sexul și alte caracteristici individuale. De exemplu, pentru bărbați este nevoie de o doză mai mare de preparat în comparație cu femeile, iar pacienții tineri și de vârstă medie necesită mai puține unități de preparat față de cei cu vârsta mai mare de 50 ani.

Durata procedurii este de aproximativ 30 minute, care poate fi efectuată și în timpul prânzului, iar efectul se menține 3-4 luni și la necesitate se poate repeta. 

Injectările cu preparatele pe baza toxinei botulinice de tip A destinate pentru corectarea ridurilor oferă rezultatul imediat peste 2-3 zile post procedură și se intensifică timp de 2 săptămâni, de aceea este pe larg efectuată atât în rândul pacienților, cât și de către medici. 

Efectuarea cu regularitate a procedurii permit atingerea obiectivelor din punct de vedere estetic de întinerire.

Procedura este minim invazivă, nu provoacă traume și nu se simte durerea, dar se va efectua strict de către medicul dermatolog-cosmetolog, care a urmat un curs special. Preparatele trebuie să fie înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova și să conțină certificat de calitate.

După procedură nu se vor observa semne pe piele și pacientul va fi social activ. 

Trebuie de ținut cont și de anumite contraindicații, care nu permit efectuarea procedurii de botulinoterapie, cum ar fi: miastenia, sarcina și perioada de lactație, hemofilia, procese infecțioase și inflamatorii la nivelul regiunii ce va fi supusă procedurii, hipersensibilitate față de preparat și altele. 

După procedură trebuie de respectat următoarele reguli:

  • pacientul trebuie să stea în poziție verticală timp de 4 ore

  • timp de 20-30 minute pacientul trebuie activ să lucreze cu mimica (executând anumite grimase)

  • timp de 12 ore nu se va atinge fața

  • timp de 24 ore nu se vor efectua mișcări active ale mimicii regiunilor injectate

  • nu se vor aplica comprese fierbinți în regiunea injectării și se va exclude sauna timp de 1-2 săptămâni

  • nu se va consuma alcool primele 2 săptămâni după procedură

  • nu se va practica sportul

  • peste 2 săptămâni se recomandă consultația repetată a medicului dermatolog-cosmetolog pentru monitorizarea efectului și pentru a face o eventuală corecție la necesitate

Dorești o consultație?  Completează formular:De ce pielea se descuamează și se exfoliază mereu? mai multe

Ce proceduri sunt permise și interzise când ai dermatita atopică?  mai multe

Telefon: 061165622

blvd. Dacia 24/2

E-mail: estetexpert@gmail.com